Article header image

Nieuwe studio 3FM in gebruik

3FM heeft woensdagochtend om 6.00 uur een nieuwe studio in gebruik genomen. De oude studio bevindt zich op de derde etage van de Peperbus op het Hilversumse Media Park. Die studio is sinds 19 januari 2004 in gebruik. De nieuwe studio zit op de eerste etage. Michiel Veenstra was de eerste die een programma presenteerde vanuit de nieuwe plek.

“Ook omdat we het afgelopen jaar flinke stappen hebben gezet op het gebied van zogenaamde ‘social radio’, wilden we graag de nieuwe studio toesnijden op toepassingen met beeld en social media. Dat viel mooi samen”, zo zegt zendermanager Wilbert Mutsaers van 3FM tegen RadioFreak.nl. “In de nieuwe opzet hebben we gekozen voor twee nieuwe dj-ruimtes rond een eindregie. Het is niet voor het eerst dat 3FM twee dj-studio’s heeft: van 1987 tot 1999 was dat ook het geval. Toen heetten de studio’s ook DJ1 en DJ2. 3FM vernieuwt nu dus met een knipoog naar het verleden.”

“Er is goed geluisterd naar de wensen van de dj’s en omroepen, zodat de de faciliteiten goed aansluiten bij het gebruik. Er is veel gebruik gemaakt van spullen die we al hadden. De tweede dj-ruimte zal veelal gebruikt worden om programma’s voor te bereiden en om nieuwe talenten op te leiden voor de 3FM DJ School. In de eindregie zijn de faciliteiten voor de technicus van Technicolor die nieuws, ANWB en STER schuift. Bovendien wordt daar het hele uitzendproces gecontroleerd.”

In het maartnummer van Broadcast Magazine, dat eind februari verschijnt, is een uitvoerige reportage over de nieuwe studio te lezen.

Bron: Radiofreak/Broadcast Magazine

Bericht delen