Dinsdag 16 januari 2018

Nederland krijgt online radioschool

Nederland krijgt er weer een radioschool bij. De ‘Radio Academy’ start officieel op 10-10-’10 met een eigentijdse radio opleiding. Volgens initiatiefnemer Ewald van Liempt is de nieuwe radioschool de eerste officiële online radioschool van Nederland. De Radio Academy maakt gebruik van de expertise van een aantal ervaren radiomakers, waaronder Van Liempt zelf.

Van Liempt legt uit: “Als je in ons land een opleiding tot radiomaker wilt volgen, moet je of jong zijn met veel mazzel, of een goed gevulde portemonnee op zak hebben. In het eerste geval zoek je aansluiting bij de interne opleidingen van een handjevol omroepen/zendgemachtigden. Maar ben je ouder dan 25 jaar, dan maak je daar sowieso weinig kans. In het tweede geval kun je naar het voormalige opleidingsinstituut van de publieke omroep, dat nu geprivatiseerd is en financieel gezien bepaald niet voor iedereen bereikbaar. Wij bieden een kwalitatief goede radio opleiding aan die wel voor iedereen toegankelijk is.”

Er is geen klassikaal onderwijs, maar wel persoonlijke coaching. Cursisten maken gebruik van de gratis communicatiedienst Skype, en krijgen zo begeleiding vanuit de studio van Radio Academy op een door hen gewenst tijdstip. “Dat kan dus ook ’s avonds om tien uur zijn,” aldus Van Liempt.

Bron: Radio.nl

Bericht delen