Met het Oog op Morgen bestaat 35 jaar

Drie miljoen Nederlanders van 18 jaar en ouder luisteren geregeld naar het radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen. Van die groep stemt één miljoen mensen minstens één keer per week af op dit radioprogramma. Voor deze wekelijkse luisteraars blijkt het Oog een trouwe ‘bedvriend’ te zijn. Want ruim de helft (54 procent) van hen beluistert het programma tussen de lakens. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 2.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Aanleiding is het 35-jarig bestaan van het programma op 5 januari.

Over de hele week genomen luisteren gemiddeld een kleine 300.000 mensen per avond naar Met het Oog op Morgen. De maandag is de meest beluisterde dag, gevolgd door de dinsdag. De zaterdag trekt het minste aantal luisteraars. Een grote meerderheid van de ondervraagden (78 procent) heeft geen vaste luisterdag.

Een belangrijk kenmerk van het Oog zijn de vaste presentatoren op vaste avonden. De respondenten waarderen dit gegeven met het rapportcijfer 7,8. Net als bij het vorige onderzoek uit 2000 hebben de meeste luisteraars (ruim zeventig procent) geen favoriete presentator. Veel mensen geven aan de afwisseling van presentatoren juist prettig te vinden. Onder de minderheid van luisteraars die wel een voorkeur heeft, valt op dat de duur van presenteren niet relevant is. Want zowel de langstzittende presentator John Jansen van Galen (ruim twintig jaar) als de nieuwste presentator, Clairy Polak (vier maanden), worden genoemd als favorieten.

De jubileumuitzending op 5 januari komt vanuit studio Desmet in Amsterdam (23.00 tot 24.00 uur, Radio 1). De zeven vaste presentatoren van het Oog debatteren onder leiding van Clairy Polak over het nieuws en de journalistiek. De jubileumuitzending wordt muzikaal omlijst door live optredens van de Haagse popband Gruppo Sportivo, die ook in 1976 het levenslicht zag.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen