Dinsdag 16 januari 2018

Marconi Award 'Beste Zender' voor 3FM

Radiozender 3FM heeft de Marconi Award in de wacht gesleept. Op vrijdag 22 oktober werden in Amsterdam de juryprijzen (Marconi Awards) en publieksprijzen (RadioRingen) uitgereikt aan de beste radiomakers en -programma’s van het afgelopen jaar. De andere kandidaten voor de Marconi Award waren 100%NL en BNR Nieuwsradio. Juryvoorzitter en TROS-dj Daniël Dekker reikte de prijs uit aan de dolblije zendercoördinator Wilbert Mutsaers van de publieke radiozender.

Mattie Valk van Q-music heeft de Marconi Award voor aanstormend talent gewonnen. Voor deze prijs waren ook Luuk Ikink (BNN, Radio 1) en Winfried Baijens (NPS, Radio 6) genomineerd.

Q-music presentator Jeroen van Inkel nam de Marconi Oeuvre Award in ontvangst, uit handen van Lex Harding.

Zendercoördinator Wilbert Mutsaers: “We hebben een heel spannend jaar gehad. Vorige week probeerde ik een paar Amerikanen nog uit te leggen hoe het bij ons in elkaar stak. Die begrepen er niets van dat er überhaupt nog mensen naar zo’n station proberen te luisteren. Dus in die zin is het geweldig. En het is ook heel leuk dat dit zo door collega’s gewaardeerd wordt. Daar zijn we ontzettend blij mee. We hebben een hoop lol en hopelijk hoor je dat ook op de zender.”

Voor de RadioRing kon het publiek tot vrijdagmiddag 14.00 uur online stemmen. Het programma Giel! heeft de RadioRing 2010 gewonnen. Giel Beelen maakt sinds 2004 het programma Giel! op 3FM. De RadioRing is de prijs voor het beste programma. De andere genomineerden waren Arbeidsvitaminen en Ekstra Weekend.

Naast de prijs voor het beste programma is ook bekend gemaakt wie de beste presentator is. Bij de mannen waren de genomineerden: Edwin Evers (Radio 538), Giel Beelen (VARA) en Gerard Ekdom (AVRO). Edwin Evers bleek de gelukkige. De 538-presentator kon de prijs zelf niet ontvangst nemen. Hij moest repeteren voor een optreden in Delft.

Froukje de Both (Radio 538), Claudia de Breij (VARA) en Annemieke Schollaardt (TROS) waren in de race voor beste vrouwelijke presentator. Claudia de Breij ontving de Zilveren RadioSter.

Bron: Radio.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen