Dinsdag 16 januari 2018

KRO brengt Jubileum Radioweek

De KRO bestaat deze maand 85 jaar. Dat wordt onder andere gevierd met een Jubileum Radioweek op Radio 2 van maandag 15 tot en met zondag 22 november 2010. Tijd voor Twee, Theater van het sentiment, Legendarisch Live, Adres Onbekend en Goudmijn besteden op Radio 2 op hun eigen manier aandacht aan het jubileum.

In Tijd voor Twee praten bekende KRO gezichten van nu over de toekomst. Met maandag aan de Tafel voor Twee Anita Witzier, dinsdag Stefan Stasse, woensdag Arie Boomsma, donderdag Rob Kamphues en Yvon Jaspers sluit op vrijdag af. Presentatie Frits Spits en Bert Haandrikman (vrijdag).

In het Theater van het Sentiment wordt in vier uitzendingen de verkiezing van het meest legendarische KRO-radioprogramma aller tijden uitgezonden. Live vanuit het Mediacafé met publiek en gasten, waaronder beroemde oud KRO’ers. Het publiek heeft de afgelopen weken op haar favoriete KRO radioprogramma kunnen stemmen. Presentatie Stefan Stasse en Marc Stakenburg.

Vrijdag is er een jubileumuitzending van Legendarisch Live, met onder andere een gesprek met de oud presentator Hubert van Hoof en muziek van concerten van Neil Young en Van Morrison die de KRO in de jaren 80 heeft opgenomen in Nederland. Presentatie Marc Stakenburg.

Adres Onbekend gaat op zondag op zoek naar mensen uit het roemrijke KRO verleden die worden gemist; ook het jubileumgetal ’85’ speelt een rol. En wie is het trouwste KRO lid? Presentatie Ron Kas.

Goudmijn brengt bijzondere verhalen van oud KRO-ers. Met o.a. Hans van Willigenburg, verslaggever Peter Tetteroo, Gerard Klaassen en Hansje Bunschoten, sterke verhalen over de KRO. Presentatie Stefan Stasse.

Bron: KRO

Bericht delen