Dinsdag 16 januari 2018

Kink FM kiest nieuwe profilering

Het landelijke radiostation Kink FM is de afgelopen jaren uitgegroeid tot crossmediaal muziekplatform. Daarbij past een nieuw profiel. Vanaf 1 januari 2011 is de slogan van Kink ‘Messenger of Music’. Kink noemt zichzelf ‘De plek in Nederland op radio, internet, mobiel en tv voor de liefhebbers van kwaliteitspop- en rockmuziek’. De nieuwe positionering is het gevolg van de ontwikkeling die het radiostation Kink FM de afgelopen jaren doormaakte. Vanuit de basis, het landelijke radiostation Kink FM, is Kink uitgegroeid tot een crossmediaal platform met tevens specialistische internetradiostations zoals Kink Classics, Kink Aardschok en Kink X-Rated (vanaf januari) en Kink TV met dagelijks muziek en interviews.

Jantien van Tol, stationmanager Kink: “Kink heeft zich in de afgelopen jaren crossmediaal ontwikkeld. Bij Kink staan we voor goede muziek. Het is een plek om goede en nieuwe muziek te ontdekken. Met onze opzet willen we muziekliefhebbers via alle kanalen op hun wenken bedienen. In 2011 gaat Kink optredens op geheel eigen wijze verslaan en bieden we naast pop- en rockmuziek ook vanzelfsprekend nieuwe bands een podium.”

Het Kink FM-programma X-Rated is vanaf 1 januari 2011 meer dan een radioprogramma alleen. Vanaf dan is X-Rated namelijk een internetradiostation binnen Kink: Kink X-Rated. Het station richt zich op liefhebbers van experimenteel, industrial, ambient, avant-garde en electronics. Bob Rusche, Kink X-Rated: “Het is mooi dat het progamma X-Rated van een radioprogramma is uitgegroeid tot een radiostation. 24 uur per dag, 7 dagen per week zenden we op Kink X-Rated experimentele muziek, avant-garde, electro en gothic uit. Met het programma X-Rated vertrouwd op de zondagavond.”

Daarnaast zullen ook programma’s als Defcon1 en Electronation te horen zijn op Kink X-Rated.

Bron: Kink/Broadcast Magazine

Bericht delen