Dinsdag 16 januari 2018

IKON in beroep tegen verhuizing programma

De IKON begint een juridische procedure tegen de Publieke Omroep om De Andere Wereld op Radio 1 te houden. De omroep is kwaad dat het journalistieke programma op zondagochtend van de zender af moet om plaats te maken voor een gezellig programma met goed nieuws.

De IKON protesteerde de afgelopen dagen al fel tegen het schrappen van De Andere Wereld op Radio 1. In een advertentie steunde een reeks prominenten de actie om het programma op zijn plek te houden. Volgens de IKON betuigden ook zo’n 3.000 gewone luisteraars hun steun. De raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) handhaafde dinsdag echter de nieuwe radioprogrammering, waarin ook plek wordt gemaakt voor de nieuwe omroepen WNL en Powned.

De IKON gaat nu een beroepsprocedure beginnen tegen het besluit. Volgens IKON-directeur Martin Fröberg is het een ongebruikelijke stap om een juridische actie te beginnen voor een programma, maar is de boosheid en het onbegrip groot.

Door het beroep gaat volgens Fröberg een commissie van wijze mannen het besluit opnieuw bekijken. Volgens de NPO kan De Andere Wereld verhuizen naar Radio 5. Volgens Fröberg is dat geen optie, omdat het bereik daarvan veel lager is dan dat van Radio 1.

Bron: de Volkskrant

Bericht delen