Dinsdag 16 januari 2018

Gouden RadioRing en Marconi Awards op RadioGala van het Jaar

Marconi Award winnaars vorig jaar

De uitreiking van de AVRO Gouden RadioRing wordt dit jaar voor het eerst gecombineerd met de andere (vak)prijzen voor radio in Nederland, de Marconi Awards. Op vrijdag 22 oktober worden ze overhandigd tijdens een groots RadioGala van het Jaar in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Naast de bekendmaking van de Gouden RadioRing (voor beste radioprogramma) worden ook de winnaars van de Zilveren Radiosterren (beste presentatrice en beste presentator) onderscheiden. Behalve deze drie publieksprijzen wordt het eerste lustrum van de AVRO RadioRing aangevuld met drie vakjuryprijzen. De al jaren bestaande Marconi Awards maken nu deel uit van dit RadioGala van het Jaar. Het gaat om de categorieën:
– Marconi Oeuvre Award (nog steeds en al meer dan twintig jaar actieve, invloedrijke radiomaker)
– Beste Zender (op basis van criteria van de Marconi vakjury)
– Aanstormend Talent (nog niet prominent geprogrammeerd nieuw talent)

De uitreiking van deze zes vooraanstaande radioprijzen vindt plaats tussen 14.00 en 16.00 uur, tijdens een feestelijke, rechtstreekse radio-uitzending van het Radio 2 programma AVRO Roodshow. Het evenement op 22 oktober is ook live te volgen op Radio 2 en te zien via radioring.avro.nl en televizier.nl. De uitreiking wordt ook geregistreerd voor tv.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen