Dinsdag 16 januari 2018

Glazen Huis komt in Eindhoven

De uitzendingen van 3FM stonden dinsdag geheel in het teken van het Glazen Huis. De vier kanshebbers waren Eindhoven, Leiden, Nijmegen en Zwolle.

Bart de Voogd van 3FM wilde er dinsdagochtend nog niet te veel over loslaten, “maar we gaan er een show van maken, want we hebben gemerkt dat Serious Request ook onder onze luisteraars erg leeft”. Vorig jaar reed een van de dj’s naar de ‘winnende’ stad. Dit jaar doorkruiste Giel Beelen het land. “Een soort afvalrace, waarbij de mensen steeds meer clous kregen, over waar het Glazen Huis komt te staan.”

De tocht van Beelen was live te volgen op giel.vara.nl. De videotechniek die daarbij is ingezet is uniek in zijn soort. De ‘Black Video Box’ in rugzakformaat maakt het mogelijk om via simkaarten video in hoge kwaliteit live te streamen. Iets dat eerder alleen mogelijk was met een dure satellietverbinding. De VARA test deze nieuwe technologie het komende jaar en zal in de nabije toekomst meer Black Video formats (radio, internet en tv-titels) presenteren.

Edwin Valent, hoofd Nieuwe Media bij de VARA: “Met deze techniek willen we samen met onze partners als een van de eerste omroepen wereldwijd laten zien dat je op een goedkope manier een complete live uitzending in hoge kwaliteit kunt aanbieden.”

De apotheose was dinsdag rond 16.30 uur. Het Glazen Huis komt dit jaar in Eindhoven te staan. In 2011 strijken de programmamakers van 3FM neer in Leiden, zo melde Annemieke Schollaardt in De Coen & Sander Show.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen