Dinsdag 16 januari 2018

Genomineerden RadioBitches Awards bekend

foto: V-Academy

De jury, bestaande uit Tineke de Nooij (voorzitter), Erik de Zwart, Marjolein Dekkers, Iwan Reuvekamp, Sieb Kroeske en Pierre Papa, heeft de volgende presentatoren genomineerd voor een RadioBitches Award:
RadioBitch: Kristel van Eijk (Q-music), Lara Rense (NOS), Willemijn Veenhoven (BNN).
TalentBitch: Ingrid Perez (FunX), Suzanne Streefland (BNR), Cielke Sijben (VARA).
NewsBitch: Tamara Bok (Novum/RTV Utrecht), Maria Punch (BNR/ANP), Trudy Vendrig (NOS).
BackstageBitch: Jacqueline Bierhorst (SLAM!FM), Wyke Potjer (BNN), Jantien van Tol (Kink FM).

De RadioBitches Awards worden sinds 2007 uitgereikt aan Nederlandse radiovrouwen. De RadioBitch is voor beste vrouwelijke dj/presentator, de TalentBitch is er voor aanstormend talent, de NewsBitch voor Nederlands favoriete nieuwslezer en de BackstageBitch voor de beste vrouw achter de schermen.

Ook wordt de Bitches Bastard Award uitgereikt. De genomineerde RadioBitches mogen bepalen welke radioman deze prijs verdient. Dit jaar maken Marcel Oosten (NOS), Winfried Baijens (NTR), Prem Radhakishun (BNR), Timur Perlin (BNN), Jeroen Nieuwenhuize (Radio 538), Giel Beelen (VARA), Mark Labrand (Radio 538), Gerard Ekdom (AVRO), Michiel Veenstra (NTR) en Michael Blijleven (SLAM!FM) kans op de onderscheiding.

De Oeuvre Award wordt uitgereikt aan een radiovrouw die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt binnen het radiovak. De jury bepaalt wie deze prijs wint.

Voor alle andere Bitches kan gestemd worden via www.radiobitch.nl tot en met 1 december 12.00 uur. De uitreiking van deze prijs vindt plaats op 7 december in de Vorstin in Hilversum.

Bronh: V-Academy/Broadcast Magazine

Bericht delen