Dinsdag 16 januari 2018

Genomineerden Philip Bloemendal Prijs bekend

De genomineerden voor de Philip Bloemendal Prijs zijn: Roel Maalderink (Radio Nederland Wereldomroep), Ajouad El Miloudi (KRO/BNN) en Ardy Stemerding (WNL). Deze tweejaarlijkse stimuleringsprijs wordt uitegreikt aan een jonge talentvolle presentator. 

De Stichting Philip Bloemendal Fonds heeft zich met deze prijs ten doel gesteld het doorgeven van kwaliteitsbesef aan nieuwe generaties journalistieke presentatoren. Richtsnoer is de zorg die Philip Bloemendal, de in 1999 overleden legendarische commentator van het Polygoon bioscoopjournaal, ruim vijftig jaar aan zijn vak heeft besteed. Effectief en zorgvuldig taalgebruik is een belangrijk criterium.

De vakjury bestaat uit Henk van Gelder, voorzitter (journalist bij o.a. NRC Handelsblad), Henny Stoel (voormalig presentator/eindredacteur NOS Journaal), Kees de Groot (projectmanager programmamaken), Frits Spits (programmamaker KRO) en Sofie van den Enk (winnaar 2008).

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst op 9 december bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De prijs, een kunstwerk en een geldbedrag van 3.500 euro, wordt uitgereikt door Sacha de Boer. Dit  bedrag dient door de winnaar besteed te worden aan een door hem of haar aan te geven studie- of opleidingsproject waarmee hij of zij zich binnen het vakgebied verder kan bekwamen.

De prijs wordt voor de vijfde maal uitgereikt. Eerdere winnaars waren Brecht van Hulten (2002)  Lucella Carasso  (2004) en Wouter Zwart (2006) en Sofie van den Enk (2008).

Bron: Philip Bloemendal Fonds/Broadcast Magazine

Bericht delen