Dinsdag 16 januari 2018

Geen steun regering voor Serious Request

Er komt dit jaar geen bijdrage van de overheid voor de publieksactie Serious Request, die zich afspeelt in het Glazen Huis in Eindhoven. Dat heeft staatssecretaris Ben Knapen (Ontwikkelingssamenwerking) woensdag laten weten in het RTL-programma RTL Boulevard. De regering maakt ieder jaar geld over aan Serious Request, de inzamelingsactie van radiozender 3FM die in december plaatsvindt.

Knapen: “Serious Request is een publieksactie die ik een warm hart toedraag, maar ik ben ook van mening dat na zes jaar van steun het nu tijd is dat de publieksactie laat zien ook zonder extra overheidssteun een groot succes te zijn,” aldus Knapen.

Op De Markt in Eindhoven komt het Glazen Huis te staan, net als een podium en ook andere pleinen in de binnenstad waar acties en evenementen worden gehouden. Op zaterdag 18 december laten dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg zich voor zes dagen opsluiten. De drie maken continu radio en televisie zonder te eten. Samen met het Rode Kruis proberen ze zoveel mogelijk geld in te zamelen voor aidswezen in Afrika.

Bron: Omroep Brabant/Broadcast Magazine

Bericht delen