Dinsdag 16 januari 2018

FM-zenders RadioNL gestolen

Dieven hebben het gemunt op RadioNL. Zendapparatuur van het Nederlandstalige radiostation is op twee locaties gestolen. Zondagmiddag verdween apparatuur in Zutphen, maandag volgde Lichtenvoorde. “Onze FM-zender is gewoon gestolen”, legt een technische man van de radiozender uit. “In de loop van de dag hopen we het signaal op beide locaties weer in de lucht te hebben.”

De diefstallen kwamen met hulp van luisteraars aan het licht. Zij klaagden bij RadioNL over ‘plotselinge ruis’. In Zutphen kwamen de klachten vanaf 17.00 uur binnen, in Lichtenvoorde kwamen de klanken van RadioNL aan het eind van de ochtend niet meer uit de radio’s. De technicus is ervan overtuigd dat de dieven specifiek op zoek zijn naar apparatuur van RadioNL. “In Lichtenvoorde staat ook de apparatuur van Hot Radio, maar die hebben ze wel laten staan.”

Hij schat in dat het een actie van etherpiraten is. “Misschien zijn ze jaloers op de vele zendmasten van RadioNL, piraten zenden vaak ook Nederlandstalige muziek uit”. De verdwenen apparatuur is volgens de technicus te gebruiken om een eigen radiozender de lucht in te slingeren. “Ja, een piraat zou hiermee kunnen uitzenden”. Van de daders is nog geen spoor gevonden. RadioNL heeft aangifte gedaan, de politie onderzoekt de diefstallen.

Bron: RTL Nieuws

Bericht delen