Dinsdag 16 januari 2018

Ferry Maat krijgt Lifetime Achievement Award

Ferry Maat is op de dag van zijn laatste Maat in de Middag bij Radio Veronica onderscheiden met een Lifetime Achievement Award. Hij ontving deze uit handen van Ab Trik, algemeen directeur van Radio Veronica.

Maat begon in 1971 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal en werkte daarna bij onder anderen TROS, Radio 3, Radio 10, Radio 538 en Radio 2. Maat wordt algemeen beschouwd als een vakman met een unieke stijl. Hij maakt snelle radio met zeer muzikale overgangen, die hij vanwege zijn absolute gehoor naadloos maakt. Door zijn kenmerkende radiostem is hij ook een echte personality die de muziek op onnavolgbare wijze aan elkaar praat.

Het bekendste programma blijft de Soulshow waar hij twee jaar geleden mee stopte. Deze show diende als grote inspiratiebron voor dj’s als Tiësto en Ferry Corsten. In 2006 ontving Maat een Gouden Harp voor “zijn belangrijke bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek met zijn legendarische programma de Soulshow” gevolgd door een Marconi Oevre Award “vanwege het feit dat hij meerdere generaties dj’s heeft geïnspireerd”. Als bekroning op zijn vakprestaties werd hij op 17 april 2008 geridderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ab Trik: “Ik vind het jammer dat Ferry heeft besloten te stoppen met Maat in de Middag. Ferry stond altijd garant voor kwalitatieve radio en goede luistercijfers. Ik vind het een eer deze ‘living radio legend’ deze Award te mogen overhandigen voor zijn grote bijdrage aan de Nederlandse radio en wens hem veel succes met zijn toekomstplannen.”

Bron: Radio Veronica/Broadcast Magazine

Bericht delen