Dinsdag 16 januari 2018

Faillissement voor Den Haag FM en TV

Media Centrum Den Haag, het productiebedrijf dat Den Haag FM, Den Haag TV, Den Haag Totaal en www.denhaagfm.com exploiteert, vraagt vandaag het faillissement aan. De gemeente Den Haag gaat niet in op de eis van de directie om een extra bijdrage van 150.000 euro te storten. Volgens directeur Bugdaci is er ondanks langdurig overleg geen zicht op een oplossing.

De programmamakers zijn het daar niet mee eens en ook wethouder Rabin Baldewsingh van media is verbijsterd. Volgens hem zijn er vanwege de financiele problemen eind augustus uitstekende gesprekken gevoerd over een toekomstige samenwerking tussen Stadsomroep Den Haag en Omroep West. Die zou op 1 januari moeten beginnen.

De door het faillissement overvallen wethouder gaat nu kijken of dit eerder kan en blijft strijden voor een structurele oplossing. Uitgangspunt van de gesprekken was dat Den Haag FM blijft bestaan en een vorm van Haagse televisie. Het personeel van de omroep was blij met het verloop van de gesprekken omdat Omroep West aangaf de identiteit van Den Haag FM als echte Haagse zender te willen behouden met de daarbij behorende gezichten. Ook een kennismakingsbijeenkomst was in prima sfeer verlopen. Baldewsingh gaf eerder dit jaar al 156.000 euro uit het calamiteitenfonds en haalde subsidies naar voren. Toen ging iedereen er vanuit dat de omroep het daarmee tot het einde van het jaar moest redden. De wethouder zegt dat hij geen belastinggeld kan blijven steken in een put waarvan hij de bodem niet kan zien.

Bron: MediaMagazine.nl

Bericht delen