Dinsdag 16 januari 2018

Eindbedrag Serious Request 7.135.707 euro

De opbrengst van 3FM Serious Request 2010 is € 7.135.707. Het bedrag gaat naar de stille slachtoffers van aids, de kinderen. Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Giel Beelen zetten wat instabiel op kerstavond hun eerste stapjes buiten het Glazen Huis na een week lang opgesloten te zijn geweest zonder eten.

3FM zendermanager Wilbert Mutsaers bevrijdde de 3 dj’s uit het Glazen Huis na een lange week Serious Request in Eindhoven. De dj’s reisden vervolgens in stijl met een arreslee van de Markt naar het 18 Septemberplein, waar al sinds vier uur de eindshow van Serious Request aan de gang was.

Met open armen werden de dj’s door Eric Corton ontvangen. En natuurlijk door een stampend vol plein. Eric had drie glimmende appeltjes in zijn handen. De dj’s hapten het eerste vaste voedsel smakelijk weg. Het hoge bedrag dat is opgehaald, toont dat Nederland diep in de buidel heeft getast voor de kinderen die slachtoffer zijn geworden van aids en op deze manier kan het Rode Kruis deze kinderen een toekomst bieden.

Met dit bedrag werd de stand van 2009, van 7.113.447 euro en toen nog voorzien van een regeringsbijdrage van 3 miljoen, net overtroffen. De komende weken draait 3FM nog duizenden verzoeknummers.

Bron: 3FM/Broadcast Magazine

Bericht delen