Dinsdag 16 januari 2018

Efteling Radio viert verjaardag met landelijk bereik

De kinderzender Efteling Radio viert woensdag 21 juli haar tweede verjaardag met het bereiken van de landelijke status. De kinderzender is afgelopen maanden opgenomen in de radiopakketten van UPC en Ziggo. Maar hierdoor moest Efteling Radio de FM-frequentie in de ether uitzetten. Efteling Radio was te horen rondom het pretpark in Kaatsheuvel op 104.3 FM.

Circa tachtig procent van de Nederlandse huishoudens kan nu via het analoge of digitale pakket afstemmen op de kinderzender. Om deze mijlpaal te vieren draaien de deejays de komende zeven zomeravonden live in het park tijdens het Efteling Radio Sprookjesfeest. De opnames die tijdens deze avonden worden gemaakt, worden uitgezonden op de woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur.

Efteling Radio begon in 2008 als lokaal radiostation dat in de directe omgeving van het park te horen was. In de auto onderweg naar het park konden bezoekers destijds alvast in Efteling-sfeer komen op 104.3 FM.

Met een vernieuwde, op kinderen gerichte programmering, ging de zender zich in 2009 als internet-radiozender op een groter publiek richten. Deze groei zet Efteling Radio door. In maart nam kabelmaatschappij UPC de kinderzender op in haar radiopakketten, afgelopen weken introduceerde ook Ziggo de zender gefaseerd in een groot aantal regio’s. Daarmee is Efteling Radio nu door meer dan 3,5 miljoen huishoudens te horen via de twee grootste kabelmaatschappijen van Nederland.

Bron: Radio.nl

Bericht delen