Dinsdag 16 januari 2018

De Klassieken live vanuit Georgië

AVRO-presentator Maartje van Weegen is naar de Georgische hoofdstad Tbilisi gereisd. Maandagochtend presenteert ze daar met de Nederlandse First lady Sandra Roelofs een bijzondere uitzending van haar radioprogramma De Klassieken, die zowel in Nederland als in Georgië te horen is.

De uitzending is de ontknoping van de bijzonder succesvol verlopen actie ‘CD’s voor Georgië’, die een maand geleden begon. Jaap van Zweden gaf toen het startsein door alle cd’s waarop hij de Nederlandse radio-orkesten dirigeert te overhandigen aan Van Weegen. Luisteraars werden opgeroepen cd’s op te sturen voor het Georgische radiostation Muza, dat drie jaar geleden werd opgericht op initiatief van Sandra Roelofs, de vrouw van president Michail Saakasjvili. In twee weken ontving de AVRO meer dan 13.000 cd’s, daarna werd de actie vroegtijdig gestaakt wegens het enorme succes.

In de bijzondere aflevering van De Klassieken op maandagochtend komen cd’s en reacties van de luisteraars aan bod, maar zal ook live Georgische muziek klinken. In de uitzending spreekt Van Weegen met Roelofs over het culturele leven in Georgië.

Bron: AVRO/Broadcast Magazine

Bericht delen