Nominaties voor de Gouden RadioRing
maandag 18 januari 2021

Nominaties voor de Gouden RadioRing

Inmiddels zijn de makers van vijf radioprogramma’s geïnformeerd over hun nominatie voor de Gouden RadioRing. Vanaf vanmiddag kan er gestemd worden.

De genomineerden zijn Jan-Willem Start Op (NPO Radio 2), Arbeidsvitaminen (NPO Radio 5), Kinkstart (KINK), Mattie & Marieke (Qmusic) en The Boom Room (SLAM!).

Ook dit jaar organiseert AVROTROS het Gouden RadioRing Gala weer vanuit Theater Gooiland in Hilversum. Op donderdag 28 januari presenteert 3FM-dj Rob Janssen het evenement. Geen overvolle zaal en drukke rode loper dit keer, maar een intieme avond met alleen presentator Rob Janssen, de genomineerden en de uitreikers. Het wordt een editie waarin de luisteraar centraal staat. Het Gouden RadioRing Gala is wel online te volgen.

Dan wordt ook bekend wie de favoriete radiopresentator en -presentatrice zijn (de Zilveren RadioSterren). Dit jaar wordt er een nieuwe publieksprijs aan dit rijtje toegevoegd, namelijk de prijs voor beste podcast van het jaar (de Gouden Podcast).

Afgelopen jaar is uit de luistercijfers en de stortvloed aan reacties gebleken dat mensen veel steun en behoefte hadden aan het gezelschap van radio en podcasts. Het Gouden RadioRing Gala wil laten zien dat 2020 meer dan ooit het jaar van de luisteraar is geweest. Stemmen op de vijf genomineerden voor de Gouden RadioRing is hier mogelijk.

Tijdens de uitreiking op 28 januari worden naast de vier publieksprijzen ook de winnaars van de Marconi Awards bekendgemaakt. Deze juryprijzen bestaan uit de Oeuvre Award, de Aanstormend Talent Award en de Beste Zender Award.

Bron: BM

Bericht delen