Article header image

NLPO lanceert e-learning voor lokale omroepen

De Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) heeft de e-learning cursus Journalistieke basis gelanceerd. De training is ontwikkeld om in korte tijd een groot aantal (vrijwillige) medewerkers te kunnen (bij)scholen en hen een goede journalistieke basis te geven. Carmen Fernald van NLPO vertelt hier meer.

Deze online cursus bestaat uit 6 modules met vragen en opdrachten die door de deelnemers op een willekeurige plaats en tijd kunnen worden gemaakt. In de training leren omroepmedewerkers de basisprincipes van de journalistiek zoals het belang van een goede lokale nieuwsvoorziening de 5 w’s, de nieuwsladder, hoor- en wederhoor, invalshoeken kiezen en een kritische houding. De opdrachten worden per module nagekeken en er wordt feedback gegeven. Cursisten die alle modules met goed gevolg doorlopen ontvangen een certificaat.

De NLPO is er trots op dat de medewerkers van alle lokale omroepen zo een gedegen journalistieke basis krijgen omdat dat ten goede komt aan de kwaliteit van de journalistiek van de publieke lokale omroepsector.

De training is gratis voor alle medewerkers als er binnen de eigen omroep iemand is opgeleid tot beoordelaar van de opdrachten van deze e-learning. Deze persoon kan dan de eigen medewerkers toetsen. Daarom biedt de NLPO alle omroepen de e-learning Journalistieke basis gratis aan, net als de training tot beoordelaar. Deze trainingen worden in 2017 gegeven, verspreid over het land en op verschillende dagen.

Bron: NLPO/Broadcast Magazine

Bericht delen