Dinsdag 16 januari 2018

NLO verlengt contract luisteronderzoek met GfK

GfK gaat ook het komende jaar het luistergedrag meten voor de Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). Het huidige contract loopt sinds 2012 en is gebaseerd op een radiolog. Ruim negentig procent van de radiologs wordt online of via mobiel/tablet ingevuld.

De radiocijfers worden gemeten via het radiolog van GfK en per kwartier geregistreerd. Parallel aan het radiolog is GfK bezig met nieuwe technieken zoals passieve meting via een app op de smartphone, om zo luistergedrag op minuutniveau te kunnen registreren. “Het radiolog van GfK is een zeer gedegen en betrouwbaar meetinstrument”, aldus Frans Kok, directeur NLO. “Tegelijkertijd gaan we kijken of en wanneer we kunnen overstappen op elektronische metingen zodat we het luistergedrag op minuutniveau kunnen gaan registreren en rapporteren.”

Behalve de verlenging van het radiolog, wordt ook de uitvoering van het Audio Distributie Onderzoek in 2017 opnieuw uitgevoerd door GfK. Dit onderzoek brengt de hele audioconsumptie in kaart, dus behalve radio ook eigen muziek (MP3, CD) en online muziekdiensten als Spotify.

 

Bron: GfK/Broadcast Magazine

Bericht delen