Nieuwe radioprogrammering bij Radio West
zondag 4 oktober 2020

Nieuwe radioprogrammering bij Radio West

Vanaf maandag 5 oktober klinkt op de werkdagen een nieuw geluid met nieuwe programma’s op Radio West. De regionale zender start ’s morgens al om 6.00 uur met het nieuwsprogramma West Wordt Wakker, gepresenteerd door Tjeerd Spoor en Jorinda Teeuwen (foto). De ochtendshow gaat ook een uur langer door tot 10.00 uur.

In het programma Aan de bak met presentator Patrick van Houten komen van 10.00 tot 12.00 uur muziek en ontspanning samen met wat lichte informatie en interactie met de luisteraars.

Van 12.00 tot 14.00 uur is het programma Muijs in de Middag met Bas Muijs te horen. Die maakte tot dusver het programma Muijs in de Morgen en zal in de nieuwe programmering meer aandacht aan sport besteden. Nieuw in de middag is ook Marjolein Visser met het muziekprogramma Muziek aan Zee, dat van 14.00 tot 16.00 uur te horen is.

Met de nieuwe programmering zal Radio West anders gaan klinken. Niet alleen de programma’s, maar ook de muziek en de vormgeving worden aangepast. Daarnaast wordt de online-bezoeker beter bediend, met meer mogelijkheden om programma’s on demand terug te luisteren en meer podcasts. Met een groeiende community op social media zal ook daar het nodige veranderen.

In de avonduren blijft er ruimte voor incidentele programma’s en ook in het weekend verandert er niets. Op zaterdag en zondag blijft de focus op cultuur, sport en muziek, belangrijke pijlers in de programmering van Radio West.

Bron: Radio West/BM

Bericht delen