Article header image

Nieuw op NPO Radio 1: Spraakmakers

Ghislaine Plag presenteert vanaf 2 januari Spraakmakers, een nieuwe talkshow bij KRO-NCRV op NPO Radio 1. Tussen 9.30 uur en 11.30 uur zit de studio elke ochtend vol met bevlogen gasten die de luisteraar anders naar het nieuws laten kijken. Bestaande rubrieken als Het Mediaforum, de Nationale Nieuwsquiz en Stand.nl blijven een belangrijke rol spelen in het nieuwe programma. Bijzonder is dat luisteraars meedenken over de inhoud van de uitzending.

 Tussen 11.30 uur en 12.00 uur lanceert de KRO-NCRV een ander nieuw Radio 1-programma: 1op1, gepresenteerd door Sven Kockelmann. Daarin gaat hij op zijn eigen kritische, maar ook verrassende wijze, in gesprek met een actuele gast.

De inbreng van luisteraars is iets waar presentator Plag erg naar uitkijkt. “Dit moet echt een belangrijke vernieuwing worden op NPO Radio1. We zijn momenteel bezig een grote groep luisteraars aan ons te binden – de Spraakmakers – die ons bestoken met onderwerpen die zij echt belangrijk vinden en waar ze zelf ervaring mee hebben. Allemaal onder het motto ‘vertel me wat je weet, niet alleen wat je vindt’. Onderwijs, gezondheid, veiligheid en economie worden onze belangrijkste thema’s. En dus laten we ons graag inspireren door bijvoorbeeld leraren, verpleegkundigen en artsen, politieagenten en advocaten. Zij weten wat er echt speelt, maar ook hoe dingen beter kunnen. Want als we de ene week een probleem signaleren, willen we de week erna het liefst met drie oplossingen komen.”

In dit filmpje legt Ghislaine uit wat Spraakmakers is.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen