Article header image

Nieuw muziekplatform Concertzender

Voor eigenwijze muziekfans met uiteenlopende smaken heeft de Concertzender een face lift ondergaan. De oude website voldeed niet meer aan de verwachtingen van de bezoeker van nu, die gewend is aan YouTube en Spotify.

Het radiostation, in 2009 vanuit het publieke bestel doorgestart, wordt wereldwijd live en on demand beluisterd vanwege de uitzonderlijke muziekkeuzes in jazz, klassiek, hedendaags, wereld, oud, elektronische muziek en meer.

Het was tijd voor een vernieuwd online luisterplatform, ingegeven door het optuigen van ConcertPodium. Dit is een dagelijks groeiend archief van concertregistraties, afkomstig uit eigen bronnen en die van bevriende muziekorganisaties.

Volgens Sem de Jongh, directeur Concertzender, was het een inspirerende uitdaging: “We zijn een avontuurlijk en afwijkend radiostation en muziekplatform met tal van uitingen, hoe krijg je het voor elkaar om dat allemaal, zonder al te veel hiërarchie en verstopplekken, aan te bieden?”

De bezoeker krijgt op de nieuwe website toegang tot talloze radio-uitzendingen en concertregistraties, gemaakt op verschillende podia en festivals in Nederland. Het nieuwe platform is in samenwerking met Amsterdamse communicatiebureau Thonik vormgegeven.

Bron: Concertzender/Broadcast Magazine

 

Bericht delen