Article header image

New Business Radio duikt in mobiliteit

Smart Mobility; the future is now is een nieuw programma op zakenzender New Business Radio. In het programma staat de vraag centraal hoe we onze mobiliteit slimmer kunnen maken. Smart Mobility wordt gepresenteerd door Marco Maréchal en is vanaf vandaag iedere maand te horen.

In Smart Mobility krijgen we een kijkje in de toekomst van mobiliteit en komen alle aspecten van deze nieuwe en snelgroeiende markt aan bod. Van zelfrijdende auto’s tot slimme parkeerplekken. Van elektrische auto’s tot car sharing. Iedere maand schuiven interessante gasten aan en komen experts aan het woord. Bovendien wordt in iedere uitzending een voorspelling gedaan over de toekomst mobiliteit.

Marco Maréchal is werkzaam als strategisch (communicatie) adviseur, projectleider, spindoctor, dagvoorzitter en presentator. In 1996 begon hij Connected Strategische Veranderingsprocessen. Daarmee was hij intensief betrokken bij onder meer de markt van de waterschappen-, en bij mobiliteit, verkeer en vervoer. Maréchal: “Toekomstmuziek of realiteit? Je stapt in een auto zonder stuur en pedalen om naar je bestemming te worden gereden, zonder dat er ook maar een bestuurder aan te pas komt. Het lijkt uit een sciencefictionfilm te komen, maar inmiddels is het al zo goed als realiteit. De eerste (semi)autonome voertuigen zijn in de laatste testfase of rijden zelfs al tussen alle ‘normale’ auto’s op de openbare weg. Het lijkt een fantastisch idee, maar wat vindt de Nederlander hiervan? Willen we eigenlijk wel in een auto stappen die compleet zelfstandig van A naar B rijdt?”

Smart Mobility is elke laatste dinsdagmiddag van de maand van 15.00 tot 16.00 uur te beluisteren. De uitzendingen worden ook als podcast beschikbaar gesteld.

Bron: NBR/Broadcast Magazine

 

Bericht delen