dinsdag 16 januari 2018

NDC Mediagroep verkoopt radiostations

NDC mediagroep, uitgever van onder meer Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant heeft de verliesgevende smartlappenzender RADIONL verkocht aan Beheer Regionale Radio, exploitant van TV Oranje. Ook Waterstad FM is daarmee verkocht.

Dit meldt Radio.nl vrijdag. Over de overnameprijs heeft de NDC mediagroep geen uitspraken gedaan. Hoeveel de aandelen van de verliesgevende zenders nu nog waard zijn is onbekend.

NDC mediagroep is sinds februari van dit jaar in handen van nieuwe aandeelhouders en richt zich in de hernieuwde bedrijfsstrategie op haar kernactiviteit: behoud en verdere (digitale) ontwikkeling van de dag- en weekbladen. TV Oranje blijft mediapartner van de volkszender RADIONL. Nico Silvius, oprichter en oud-directeur van de commerciële regionale radiostations RADIONL en WaterstadFM, wordt de nieuwe directeur annex aandeelhouder van zijn oude zenders en producent van Freez FM.

Silvius behoudt zijn positie als directeur-grootaandeelhouder van smartlapzender Radio Oranje Nationaal en blijft als commercieel directeur tevens verantwoordelijk voor de sales-unit van TV Oranje.

Bron: Radio.nl

Bericht delen