Dinsdag 16 januari 2018

Muziekencyclopedie.nl naar Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid neemt per 1 januari 2013 Muziekencyclopedie.nl over van het Muziek Centrum Nederland (MCN), het sectorinstituut voor de professionele Nederlandse muziekwereld dat eind dit jaar ophoudt te bestaan. Met deze overname onderstreept Beeld en Geluid haar ambitie de rol te vervullen om het kennisknooppunt van de Nederlandse muziekcultuur te zijn.

Leo Pot, directeur Muziek Centrum Nederland: “Sinds de bekendmaking van de opheffing van Muziek Centrum Nederland (MCN), aan het einde van dit jaar, zijn wij op zoek naar organisaties die activiteiten van MCN willen overnemen. Want MCN gaat dicht, maar de doelstellingen blijven wat ons betreft onverminderd van belang. Het is dan ook positief nieuws dat Beeld en Geluid de digitale Muziekencyclopedie van MCN gaat overnemen. Deze encyclopedie wordt als informatiebron veelvuldig bezocht door muziekprofessionals maar ook door liefhebbers. Dat Beeld en Geluid dit blijft faciliteren is goed, ook voor het groeiend aantal bezoekers.”

Jan Müller, algemeen directeur Beeld en Geluid: “Inhoudelijk sluit dit grootste online naslagwerk over Nederlandse muziek zeer goed aan bij onze muziekcollectie. Beeld en Geluid wil haar collecties verbinden met andere informatiebronnen of collecties om de audiovisuele collectie Nederland een nieuwe dimensie te geven. Muziekencyclopedie.nl biedt een uitgelezen mogelijkheid om de muziekcollectie te verbinden en verrijken met contextinformatie en kennis vanuit andere digitale bronnen, erfgoedinstellingen en publieksbijdragen.”

Muziekencyclopedie.nl is de grootste online encyclopedie over Nederlandse muziek, met biografieën, foto’s, audio, video en overige informatie over meer dan 5000 Nederlandse muzikanten, componisten, ensembles en orkesten uit alle muziekgenres; een doorsnede van de Nederlandse muziekgeschiedenis waarin ook podia en festivals een plek hebben.

Bron: Beeld en Geluid

Bericht delen