Museum COMM krijgt vaste radiostudio
Zondag 16 september 2018

Museum COMM krijgt vaste radiostudio

COMM, het voormalige Museum van Communicatie aan de Zeestraat in Den Haag, krijgt een vaste radiostudio. Dat heeft Tobias Walraven, de directeur van COMM, bekend gemaakt.

De afgelopen week vond in het museum de Haagse Radio Week plaats en werd er vanuit een tijdelijke studio live radio gemaakt. Het succes van de radioweek is voor COMM reden een permanente radiostudio in het museum te vestigen. De studio zal gebruikt worden voor het maken van uitzendingen, maar ook worden ingezet om jonge bezoekers vertrouwd te maken met het medium.

In het museum COMM vierden de afgelopen week zo’n kleine honderd oud-radiomedewerkers de start van het project Den Haag Radiostad nummer ÉÉN. Vele bekende dj’s kwamen terug naar Den Haag en vertelden over hun begintijd bij de radio. “Dit succes laat zien dat radio nog springlevend is”, aldus initiatiefnemer Paul Winnubst. Het evenement werd gehouden om luisteraars warm te maken voor de mijlpaal honderd jaar radio in 2019. Den Haag had in 1919 de wereldprimeur met het eerste radioprogramma door ingenieur Idzerda vanuit de Beukstraat. Dat zal volgend jaar groots worden gevierd.

Directeur Tobias Walraven vindt het project zo leuk, dat hij een radiostudio vast onderdeel wil maken van de beleving in het museum: “Zodat professionals hier terecht kunnen, maar ook zodat zij hun kennis kunnen overdragen aan de schoolgaande jeugd”, aldus Walraven. “Zo kun je er je eigen jinglepakket te maken voor je eigen (online-) radiostation. Ik ben heel blij dat we deze kennis in museum COMM zo kunnen gaan inzetten met radiomannen van het eerste uur, verenigd in de Stichting Haags Radio Erfgoed”, aldus Walraven.

De Stichting gaat de komende anderhalf jaar nog verschillende activiteiten organiseren, zoals een tentoonstelling over de rijke radiogeschiedenis van de Hofstad.

Bron: Museum COMM/BM

Bericht delen