Morad El Ouakili vervangt Giel Beelen op NPO Radio 2
woensdag 5 oktober 2022

Morad El Ouakili vervangt Giel Beelen op NPO Radio 2

Morad El Ouakili neemt bij NPO Radio 2 het stokje over van Giel Beelen, die in januari stopt met zijn radioshow. Dat maakt BNNVARA bekend. El Ouakili neemt het dagelijkse avondslot over van Beelen.

Eind augustus maakte Giel Beelen bekend dat hij “tijdelijk” stopt met het maken van radio. De dj liet via Instagram weten dat hij in plaats daarvan “de wereld gaat rondreizen en helemaal in het nu gaat leven”.

Arjen Penders, hoofd audio bij BNNVARA, is blij met de komst van El Ouakili. “Morad is de afgelopen tijd uitgegroeid tot een vertrouwd geluid op de zender. Hij is absoluut klaar voor deze grote stap naar dagelijks. En hoe vertrouwd hij ook klinkt: Morad brengt tegelijkertijd ook een ander geluid op NPO Radio 2. Hij heeft interesses en een netwerk die de zender verder gaan verrijken.”

El Ouakili vindt het “een eer” om de opvolger van “een radioheld als Giel” te zijn. “Het is een spannende uitdaging, maar ik heb zin om samen met de luisteraar er iets moois van te maken. Een fijne afsluiter van de dag!”

Morad El Ouakili (1980) presenteerde tussen 2009 en 2018 de middagshow op FunX. Daarna maakte hij twee jaar lang het programma Gaan! voor BNNVARA op NPO Radio 1. Op dit moment presenteert hij op NPO Radio 2 iedere zaterdag tussen 18.00 en 21.00 uur Soul Night met Shay & Morad, samen met collega Shay Kreuger. Ook is hij te horen als nieuwslezer bij de NOS.

In januari stopt hij met beide. Vanaf 2 januari is de dj van maandag tot en met vrijdag tussen 22.00 en 0.00 uur te horen bij BNNVARA op NPO Radio 2.

Bron: NPO Radio 2/Nu.nl/BM
Foto: BNNVARA

Bericht delen