Mark Rutte blikt met dr Kelder terug op bewogen jaar
donderdag 11 februari 2021

Mark Rutte blikt met dr Kelder terug op bewogen jaar

In een uitzonderlijk interview blikt premier Mark Rutte terug op het coronajaar in het AVROTROS-radioprogramma Dr Kelder en Co op zaterdag 13 februari.

Geheel in de traditie van ‘uw wekelijkse radiotherapie tegen hypes en hysterie’ wordt dat nu niet gedaan door het fileren van politieke beslissingen en coronamaatregelen, maar aan de hand van een gezamenlijke hobby van de presentator en de premier: het terugluisteren van historische politieke fragmenten.

Aan de hand van deze fragmenten lopen minister-president Mark Rutte en presentator Jort Kelder langs bijzondere gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Van Torentjes-toespraken via omvallende ministers, koninklijke toespraken (en blunders) naar de hoop op verlichting en het licht aan het einde van de tunnel.

Inkijk in bijzondere vriendschap
Het wordt een interview zonder hysterie van de besmettingscijfers, hijgerige IC-artsen of de journalistieke fascinatie met de waan van de dag. Te verwachten is een ontspannen gesprek dat een inkijkje geeft in de bijzondere vriendschap tussen Mark Rutte en Jort Kelder. Vragen als ‘Hoe is het om premier te zijn in deze moeilijke tijden?’ ‘Met wie voelt de premier een historische verbondenheid?’ ‘En wat denk je als je na een Torentje-toespraak door een lege Hofstad loopt?’, passeren de revue.

Dr Kelder en Co wordt zaterdag 13 februari van 13.00 tot 14.00 uur live uitgezonden vanuit VondelCS op NPO Radio 1.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen