Marieke Elsinga gespannen bij terugkeer op de radio
maandag 30 mei 2022

Marieke Elsinga gespannen bij terugkeer op de radio

Marieke Elsinga is na een break van een aantal weken sinds maandagochtend weer te horen op Qmusic. De radio-dj begon haar eerste werkdag sinds lange tijd wel licht gespannen, bekende ze.

“Het voelt gewoon als de eerste dag na een lange middelbare schoolzomervakantie”, aldus Elsinga tegen haar collega Mattie Valk vlak na de start van het programma. “Ik heb superveel zin, maar die eerste nacht slaap je dan toch slecht omdat je zo zenuwachtig bent dat je al je vrienden weer ziet.”

Elsinga legde in april haar werkzaamheden tijdelijk neer om het even wat rustiger aan te gaan doen. Niet alleen haar werk bij de radio stopte even, maar ook verscheen ze niet op televisie, waar ze onder andere RTL Boulevard presenteert. Via een audiobericht liet ze toen aan de luisteraars weten het even rustiger aan te gaan doen.

“Ik krijg heel vaak de vraag: hoe hou je dat vol? Dat je radio maakt én televisie”, zei ze. “Mijn antwoord is dan altijd: ik vind het gewoon het allerleukste om te doen. Het geeft mij heel veel energie. Maar de laatste tijd merk ik dat het me juist energie kost. En daarom heb ik besloten heel even op de rem te trappen.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen