Marcel Gelauff op De Perstribune van MAX
zaterdag 20 augustus 2022

Marcel Gelauff op De Perstribune van MAX

Zondag 21 augustus is NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX, vanaf 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 1.

Marcel Gelauff is sinds 2011 hoofdredacteur van NOS Nieuws. Op 1 september stapt hij op. Op De Perstribune wordt met Gelauff de balans opgemaakt van elf jaar hoofdredacteurschap bij de NOS, de nieuwsorganisatie waar hij in 2003 begon als adjunct-hoofdredacteur.

De scheidend hoofdredacteur, tevens voorzitter van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren en Persveilig-bestuurslid, benadrukt het belang van zelfvertrouwen en autonomie in de journalistiek. “Juist nu in polarisatie soms beperkte deelbelangen voorop worden gesteld en intolerantie, beschuldigen en framen als methodieken worden ingezet, moet de journalistiek zich in alle onafhankelijkheid blijven richten op feitelijke, faire verslaggeving en duiding van het nieuws.”

Mediadeskundige Ron Vergouwen zorgt in De Perstribune voor passende fragmenten bij deze gast. Ook reikt Vergouwen traditiegetrouw zijn Mediaweek Awards uit voor het radio- en tv-moment van de week. De Perstribune wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen