Dinsdag 16 januari 2018

Marc Stakenburg stopt bij Radio 2

Marc Stakenburg stopt per 1 november als presentator van het Radio 2-programma Het Theater van het Sentiment, dat elke maandag- tot en met donderdagavond te beluisteren is bij de KRO. Stakenburg (55) neemt sinds 2000 om en om met Stefan Stasse de presentatie voor zijn rekening van het radioprogramma dat in elke aflevering teruggaat naar één datum uit het verleden. Het programma won de Zilveren Reiss-microfoon (2001) en de Gouden Radioring (2007).

 

De KRO is in het kader van programmavernieuwing bezig met het ontwikkelen van een opvolger van Het Theater van het Sentiment. Dit programma zal een andere naam krijgen en ook een nieuwe presentator naast Stefan Stasse, die wel als presentator aan het programma verbonden blijft. Het nieuwe programma zal uiterlijk 1 januari 2013 op de zender komen.

Stakenburg vertrekt na een lange carrière waarin hij diverse functies bekleedde: eindredacteur, muzieksamensteller, verslaggever en presentator. Hij maakte programma’s als Krachtvoer, Niemandsland en Leidse Kade Live. Het staat nog niet vast wat hij vanaf die datum gaat doen. Stakenburg: “Ik ben diverse mogelijkheden aan het onderzoeken. Ik sta voor alles open, zowel op radiogebied als daarbuiten. Zo ben ik inmiddels bezig met opzetten van muziekreizen door de Verenigde Staten.”

Bron: KRO

Bericht delen