Dinsdag 16 januari 2018

Letter of appreciation voor Jeroen van Inkel

Jeroen van Inkel heeft zijn missie bij de Nederlandse militairen in Mali met succes volbracht. Als dank voor de uitzendingen die de Radio Veronica-dj van 5 tot en met 10 mei verzorgde, ontving Van Inkel een zogeheten ‘letter of appreciation’ uit handen van kolonel Van Veenhuizen.

Samen met sidekick Martijn Zuurveen ondervond Van Inkel aan den lijve hoe het er bij de Nederlandse militairen in Mali aan toe gaat. De twee maakten onder andere reportages over de Special Forces, over een medische evacuatie en ze filmden hoe een Apache-piloot een plaatje aanvroeg vanuit de lucht.

Radio Veronica-dj Jeroen van Inkel: “Ok, ik daagde Defensie uit met mijn grote mond, maar heb er de afgelopen periode geen seconde spijt van gehad. Wat een fantastische ervaring, een jongensdroom is uitgekomen.”

Van 5 tot en met 11 mei presenteerde Jeroen van Inkel, samen met sidekick Martijn Zuurveen, Jeroen van Inkels Tour of Duty. De ochtendshow kwam 7 dagen live vanuit Kamp Castor in Mali, West-Afrika en gaf een kijkje achter de schermen bij Defensie. Met veel muziek, interviews en fun werd onze vrouwen en mannen die daar aan het werk zijn een hart onder de riem gestoken.

Minister Hennis-Plasschaert maakte de missie bekend op 28 april in Van Inkels eigen ochtendshow. Hij had net zijn militaire training bij de Koninklijke Landmacht afgerond, die hij moest ondergaan nadat hij de Landmacht uitdaagde op Twitter. Na deze succesvolle afsluiting achtte de minister van Defensie Jeroen geschikt om hem op missie naar Mali te sturen.

Filmpjes van de Tour of Duty zijn hier te vinden.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen