Leo Blokhuis staat stil bij vertrek radiovriend Rob Stenders
maandag 1 maart 2021

Leo Blokhuis staat stil bij vertrek radiovriend Rob Stenders

Leo Blokhuis moest wennen aan zijn eerste keer De Verrukkelijke 15 op NPO Radio 2 zonder Rob Stenders. Stenders maakte dinsdag bekend over te stappen naar Radio Veronica en was vrijdag al voor het laatst te horen op NPO Radio 2.

“Dit is raar”, zei Blokhuis zondagmiddag aan het begin van het programma. De dj’s presenteerden sinds vorig jaar samen de hitlijst De Verrukkelijke 15. “De zondagmiddag zal wat mij betreft nooit meer hetzelfde zijn”, aldus Blokhuis. “We kunnen daar niet de hele tijd bij stil blijven staan, maar dit is mijn eerste praatje op deze zender sinds het allemaal bekend is, dus ik mag daar best even over klagen.”

Blokhuis omschrijft Stenders als zijn grote muziek- en radiovriend. “Ik ga die man missen als een gek, hier op de zender. En verder hebben we elkaars telefoonnummer hoor, dus dat komt allemaal wel goed.”

Wat er met de hitlijst De Verrukkelijke 15 gaat gebeuren is nog niet duidelijk. “Daar zijn de geleerden het nog niet over eens, behalve dat die lijst moet blijven bestaan. Dus dat gaan we gewoon doen, we blijven hier jullie keuzes draaien op de zondagmiddag.”

Overigens is op JUKE sinds april 2020 het muziek- en podcastplatform Stenders & Blokhuis te volgen, gemaakt door Rob Stenders en Leo Blokhuis. JUKE is onderdeel van Talpa, net zoals Radio Veronica waar Stenders nu aan de slag gaat als zendermanager. Stenders en Blokhuis blijven dus wel degelijk samenwerken, maar niet meer op NPO Radio 2.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen