Legale piratenzender Tukker FM keert terug in de ether
zondag 9 februari 2020

Legale piratenzender Tukker FM keert terug in de ether

Twente heeft er over een paar weken een nieuwe radiozender bij. Tukker FM keert terug op de FM en is straks te ontvangen in vrijwel heel Twente. Oprichter Nico Silvius betaalt 55.000 euro voor het FM-kavel, waarop piratenmuziek te horen zal zijn. “We staan te popelen om te beginnen.”

Tukker FM was in 2017 al een paar maanden te horen in de Twentse ether, maar moest toen stoppen vanwege strengere wetgeving. De zender keert terug op de FM, nu Agentschap Telecom eerder deze week het FM-kavel in Oldenzaal onder de veilinghamer legde.

Oprichter Nico Silvius, ook bekend van RadioNL, was met 55.000 euro de hoogste bieder op het pakket 90.0 FM. “Het is een flink bedrag, maar we zien veel potentie in Twente”, zegt Silvius. “Twente heeft een rijk verleden als het gaat om piratenzenders. Veel Tukkers houden van piratenmuziek. We maakten in 2017 ook een vliegende start in Twente; de animo was groot.”

Silvius wil binnen twee tot drie weken terugkeren op de FM. In eerste instantie zal er non-stop muziek te horen zijn, maar de programmadirecteur sluit niet uit dat er in de toekomst gepresenteerde programma’s komen. Vanuit een kantoor in Enschede is al begonnen met een marketing- en salesplan om de zender in Twente onder de aandacht te brengen.

Bron: Tubantia/BM

Bericht delen