Leendert Beekman nieuwe politiek verslaggever bij BNR
dinsdag 21 december 2021

Leendert Beekman nieuwe politiek verslaggever bij BNR

Journalist Leendert Beekman komt als politiek verslaggever BNR Nieuwsradio versterken. Beekman (39) werkt nu nog als samensteller video bij het AD en is host van Politiek Dichtbij, de politieke podcast van AD.

Hij volgt in januari Thomas van Groningen op die na tien jaar BNR één van de vaste gezichten van het televisieprogramma Op1 zal worden.

Met Leendert Beekman haalt BNR een ervaren kracht op lokaal en regionaal politiek niveau binnen. Beekman heeft er in elk geval zin in: “Op de radio en in podcast verslag mogen doen van de Haagse politiek is een droom die uitkomt. Met het nieuwe kabinet dat binnenkort van start gaat begint een heel interessante tijd om de politiek te volgen.”

Hoofdredacteur Mireille van Ark: “Er breekt een interessante periode aan met een ander kabinet en gemeenteraadsverkiezingen. Ik ben heel blij met Leendert omdat hij iemand is die de gemeentepolitiek goed kent en in zijn podcast bewezen heeft een goede vertaling te maken van Haagse onderwerpen voor de BNR-doelgroep.”

Beekman zal dagelijks te beluisteren zijn op BNR Nieuwsradio. En samen met Sophie van Leeuwen en Mark Beekhuis zal Beekman de politieke podcast Newsroom Den Haag verzorgen.

Bron: BNR/BM
Foto: Marijn Reichert/BNR

Bericht delen