Dinsdag 16 januari 2018

Langs de Lijn trekt ruim 2 miljoen luisteraars

Radio 1-programma NOS Langs de Lijn trok zondag een miljoenenpubliek: 2,1 miljoen mensen zaten tussen half drie en kwart over vier aan de radio gekluisterd om de ontknoping van de Eredivisie te volgen. Opvallend was dat de man-vrouwverhouding elkaar bij NOS Langs de Lijn niet veel ontliep.

Onderzoek naar de luistercijfers wijst uit dat 43 procent van de luisteraars vrouw was, tegen 57 procent man. De luisteraars gaven de door Tom van ’t Hek en Toine van Peperstraten gepresenteerde uitzending een 7,9.

Ouderen (65-plussers) gaven aan dat zij vooral via een traditioneel radiotoestel naar Radio 1 hebben geluisterd. Ruim een kwart van de jongeren (13-24 jaar) schakelde via hun mobieltje of een MP3-speler in. Dat Nederland zondag in de ban was van de finale, blijkt uit het feit dat bijna de helft (46 procent) van de Nederlanders de ontknoping op een of andere manier ‘live’ heeft gevolgd.

In 2008, toen op de laatste speeldag ook nog door twee teams werd gestreden om de landstitel, volgden eveneens 2,1 miljoen mensen de apotheose via NOS Langs de Lijn. De resultaten zijn afkomstig uit een aanvullend onderzoek dat de NOS heeft laten uitvoeren door onderzoeksbureau No Ties.

Bron: NOS

Bericht delen