Article header image

FM-vergunning jazzmuziek naar Exceed Jazz

Exceed Jazz B.V. krijgt met ingang van 1 september een landelijke FM-vergunning voor jazzmuziek. Dat heeft het Agentschap Telecom gemeld. Partijen konden tot en met 10 juni 2011 een aanvraag indienen voor de landelijke FM-vergunning voor jazzmuziek. Vier partijen hebben uiteindelijk een aanvraag ingediend. Er zijn echter drie aanvragen toegelaten tot de procedure van de vergelijkende toets: Een aanvraag is geweigerd, omdat niet voldaan is aan de minimumeisen van de aanvraagprocedure.

In de vergelijkende toets is getoetst op het programmatische aanbod (jazz) en de kwaliteit van het bedrijfsplan. De drie aanvragers hadden alle drie een goed programmatisch bod. Het bedrijfsplan maakte uiteindelijk het onderscheid, waardoor de vergunning voor het zogeheten Kavel A8 verleend is aan Exceed Jazz B.V. Voor het kavel worden geen licentiekosten in rekening gebracht.

Exceed Jazz B.V. heeft de landelijke FM-vergunning verleend gekregen onder de verplichting tot digitalisering. Exceed Jazz  is een zusterbedrijf van de zakelijke dienstverlener Conclusion en zij gaat het programma Arrow Jazz FM analoog en digitaal uitzenden.

Bron: AT/Broadcast Magazine

Bericht delen