dinsdag 16 januari 2018

Laatste Oog voor John Jansen van Galen

John Jansen van Galen (74) presenteert op zondag 1 maart voor het laatst het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen. Hij is dan bijna 25 jaar de vaste presentator op de zondagavond geweest. Traditioneel sluit Jansen van Galen de uitzending af met een Nederlands gedicht. In de afgelopen kwart eeuw heeft hij er meer dan 1100 gelezen.

Jansen van Galen is de langstzittende presentator in de geschiedenis van het Oog. Hij licht zijn vertrek toe met een citaat van zijn favoriete dichter J.C. Bloem: “Niet anders is de gang van ieder leven: men raakt aan ’t eind van alle dingen los.”

Marion van de Wouw, chef NOS Met het Oog op Morgen: “Het is bijna niet voor te stellen, de zondagavond zonder John. Het lijkt alsof hij er altijd al was en er altijd zou zijn achter de Oog-microfoon. Hij is een icoon van het programma en bij de luisteraars zeer geliefd. Een goed journalist met een heel eigen geluid, altijd nieuwsgierig, van alles op de hoogte, met een aanstekelijke liefde voor natuur en poëzie. Het zal voor de redactie en voor de luisteraars enorm wennen zijn.“

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen