Dinsdag 16 januari 2018

L1 Radio vernieuwt ingrijpend

De radioprogrammering van de regionale publieke zender L1 uit Limburg gaat veranderen vanaf dinsdag. Met een nieuwe vormgeving, nieuwe vaste presentatoren en een aangepast muziekbeleid. Op weekdagen is er van 7.00 uur tot 19.00 uur een mix te horen van het laatste Limburgse nieuws, muziek en veel spelletjes. De zender lijkt zich daarmee op een iets ouder publiek te willen richten.

De presentatie in de vroege ochtend is in handen van Maarten Bonnemaijers en Tom Jessen met veel nieuws, weer, verkeer en sportnieuws. Kirsten Paulus, Frank Ruber en Ger Houben nemen later op de ochtend het stokje over. Zij gaan op zoek naar de achtergronden bij het regionale nieuws.

De middaguren zijn voor de Hubert van Hoof, Pieter Kiewied en Ruud Kleinen. In de middag is vooral veel ruimte voor muziek en spelletjes waarbij vooral de kennis van de eigen provincie wordt getest. Tim op het Broek en Dennis Ewald nemen de L1-luisteraars aan het eind van de middag mee op weg naar het avondeten.

L1 Radio streeft in haar Strategisch Plan 2010 – 2014 naar een marktaandeel van 15 procent. In de laatste meting (februari/maart) behaalde de regionale omroep een marktaandeel van ruim 13 procent.

Bron: Radio.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen