KX Radio heet nu NPO 3FM KX
zaterdag 18 mei 2019

KX Radio heet nu NPO 3FM KX

NPO 3FM KX Radio, het webradiostation dat in 2005 is opgericht door Rob Stenders, heet vanaf nu NPO 3FM KX. Stenders, die destijds nog in dienst was van Yorin FM, richtte het station op om tegenwicht te bieden aan de steeds meer doelgroepgerichte radiostations met vaste formats, waarbij de radio-dj steeds meer slechts presentator was en steeds minder de samensteller van het programma.

Hoewel de zender commercieel nooit een groot succes was, verwierf KX Radio wel een trouwe groep luisteraars. In 2009 probeerde het station de etherfrequentie te bemachtigen, die was vrijgekomen na het faillissement van Arrow Classic Rock. Dit bleek financieel echter niet haalbaar te zijn.

In 2011 werd besloten de uitzendrechten van KX Radio onder te brengen bij de AVRO. Tot juni 2013 had de zender een studiolocatie in het gebouw van Eyeworks in Amsterdam. Daarna verhuisde de studio naar het gebouw van de TROS in Hilversum. Sinds maart 2014 had het webradio-station een studio in Vondel CS in het Vondelpark in Amsterdam. In mei 2017 verhuisde het station naar De Peperbus op het Media Park in Hilversum.

In oktober 2017 werd er door de directie van de NPO een koerswijziging ingezet, waarbij het station zich meer ging richten op het ontwikkelen van toekomstig NPO 3FM talent. Hierdoor was er voor de crew die toen uitzond en ’te oud’ werd bevonden voor dit nieuwe format geen plaats meer. De zender zegt nu zich volledig te willen blijven focussen als opleidingsstation voor nieuw radiotalent. NPO 3FM KX blijft ‘hangen’ onder NPO 3FM en is tevens te beluisteren via DAB+. Omroep NTR is inmiddels eigenaar van het station.

Bron: BM

Bericht delen