Dinsdag 16 januari 2018

KWF Marathonweken 16 uur lang op Radio 2

NPO Radio 2 staat op 20 april in het teken van de KWF Marathonweken. Van zes uur ‘s ochtends tot tien uur ’s avonds presenteert Gerard Ekdom samen met Bart Arens de NPO Radio 2 Marathon Live vanuit Almere. De NPO Radio 2 dj’s doen verslag van de KWF marathonacties die in het hele land worden gehouden.

Ook de andere NPO Radio 2 dj’s dragen hun steentje bij, onder andere met eigen marathonacties. Gerard en Bart hebben contact met alle dj’s en houden de luisteraars op de hoogte van de acties tijdens de 16 uur durende radiomarathon. Gerard Ekdom roept luisteraars op om in actie te komen en zo geld in te zamelen voor een dierbare die met kanker te maken heeft of heeft gehad. De opbrengst wordt door KWF gebruikt voor onderzoek naar kanker. Luisteraars kunnen naar Almere komen om hun actie uit te voeren of hun verhaal live op de radio te vertellen. In Gerards Muziek Marathon Grabbelton haalt Gerard Ekdom elk uur twee platen uit een grabbelton. Luisteraars kunnen via een sms laten weten welke plaat zij willen horen en steunen daarmee KWF.

NPO Radio 2 dj Wouter van der Goes rijdt 20 april op de fiets van zijn overleden vader een rondje Markermeer. Hij finisht ‘s avonds live in het televisieprogramma Marathon Live (AVROTROS) op NPO 1. Wouter: “Tien maanden geleden is mijn vader overleden aan darmkanker. Ik wil op zijn fiets een daad stellen en ga daarom rondom het Markermeer fietsen. Het is geen racefiets maar een gewone toerfiets. Een volledig rondje is 165 km, dus het is een heftige uitdaging zijn. Maar het haalt het niet bij wat mijn vader, en iedereen die met deze vreselijke ziekte te maken krijgt, moet meemaken. Ik hoop veel geld voor KWF op te halen om verder onderzoek te doen, want ooit kunnen we deze ziekte aan. Hoe meer geld, hoe eerder dát punt is bereikt!” Luisteraars kunnen met Wouter meefietsen op één van de spinningfietsen op het plein in Almere.

Woensdag 20 april presenteren Caroline Tensen en Annemieke Schollaardt om 20.30 uur op NPO 1 de tv-show Marathon Live. Vanuit Almere ontvangen de presentatoren initiatiefnemers van verschillende acties en wordt de opbrengst van de KWF Marathonweken bekendgemaakt. Daarnaast zijn er indrukwekkende verhalen van patiënten en onderzoekers. Marathon staat symbool voor kankeronderzoek: het is een lang en intensief traject. Samen komen we steeds dichterbij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen