Dinsdag 16 januari 2018

Krush Radio geeft talenten een kans

Radiocoach Pierre Papa en radiomaker Philip Jan de Winter hebben donderdag tijdens De RadioDag 2012 in Theater Gooiland in Hilversum een nieuw platform voor radiotalent geïntroduceerd. Met Krush Talents brengen zij – na het verdwijnen van radiokweekvijvers als de Veronica Radioschool en V-Radio – een talentenstation terug in Nederland.

Dit multimediale platform zal een nieuwe generatie radiotalenten klaarstomen voor de regionale en nationale radiozenders. Op het gelieerde Krush Radio krijgen radiomakers de kans om ervaring op te doen en te rijpen. Krush Talents gaat op 12 januari 2013 van start.

Oprichters Pierre Papa, radiocoach bij diverse landelijke radiostations zoals 538, Q-music en Radio 2, en radiomaker Philip Jan de Winter vullen met Krush Talents het gat dat is ontstaan na het verdwijnen van V-Academy en de Veronica Radioschool. Met Krush Talents bieden zij mensen die zich willen bekwamen in het radiovak tegen een zeer lage prijs alle mogelijkheden om zich te ontplooien. Voor slechts € 2,75 per maand zijn zij abonnee en krijgen zij masterclasses en online workshops van bekende radioprofessionals, kunnen zij video’s bekijken hiervan, evenementen bijwonen, zich aansluiten bij de Talent Community, demo’s laten beoordelen en demo’s insturen om kans te maken op een plek op Krush Radio, met daarbij alle persoonlijke coachen die zij nodig hebben.

Pierre Papa: “Met Krush Talents willen wij een doorstroom realiseren naar diverse radiostations. Diverse stations, zoals 3FM, 538 en Q-music, hebben al positief gereageerd op ons initiatief. Wij hebben als doel om nieuwe talenten aan te leveren. Andersom kunnen stations ook hun eigen talenten bij ons laten rijpen. Wij willen radiobaken voor iedereen toegankelijk maken. Wij hanteren geen leeftijdsgrens maar selecteren op potentieel.”

Op 22 december organiseert Krush Talents de eerste selectiedag in Hilversum. Een selectiecommissie, bestaande uit radioprofessionals Jantien Van Tol, Maricha Kroeske en Pierre Papa zelf, zal 10 dj’s en 10 producers uitkiezen om in programmateams te gaan radiobaken op internetzender Krush Radio. Daarnaast zullen deze talenten professionele begeleiding en coachen ontvangen bij Radiocoach op het Mediapark in Hilversum. Dj’s kunnen voor 14 december een demo mailen en producers een zelfbedacht radio-item met motivatie: talent@krushradio.nl.

Het online radiostation Krush Radio wordt een 24-uurs zender waarop radiotalenten zich in de avonduren en in het weekend kunnen laten horen. Krush Radio krijgt een hitformat waarbij in de avonden de nadruk zal liggen op nieuwe muziek. Persbureau Novum gaat het nieuws verzorgen en VHU Pure Jingles ontwikkelt het jinglepakket. De talenten krijgen inbreng in de muziekkeuze en programmaformats kunnen worden uitgeprobeerd, ook door regionale en landelijke radiostations. Daarnaast worden ook club-dj’s gescout.

Bron: Krush Talents/Broadcast Magazine

Bericht delen