Kinderen vinden Frits Spits te oud om nachtradio te maken
zaterdag 7 augustus 2021

Kinderen vinden Frits Spits te oud om nachtradio te maken

In vijf opeenvolgende zomernachten biedt presentator Frits Spits in zijn intieme studio een luisterend oor aan hen die de slaap niet kunnen of willen vatten.

Gesterkt door slaapdeskundigen, gedragstherapeuten en psychologen, met de zoetgevooisde stem van de poëzie én de nachtelijke cadans van Nederlandstalige muziek, vertellen de slapelozen aan Frits hun verhaal, midden in de donkerste uren van de nacht. Het programma De Slapelozen is vanaf maandag 9 augustus vijf dagen te horen op NPO Radio 1, van 2.00 tot 4.00 uur.

De kinderen van Frits Spits (73) zijn het er niet mee eens dat hun vader nachtradio gaat maken, vertelt hij zaterdag in het AD. “Zij vinden dat ik er te oud voor ben”, aldus Spits. “Lief dat ze zo bezorgd zijn. Om 5 uur ’s ochtends naar bed, om 1 uur ’s middags weer op, is een volstrekte omkering van mijn bioritme. Geen idee of het lukt, ik ga het proberen.”

Spits weet dat hij op “het meest onmogelijke tijdstip” gaat werken. “Ik heb het in het begin van mijn carrière wel eens gedaan, radio maken in het holst van de nacht. Dat was één keer per week en ik vond dat heel zwaar. Nu ga ik het vijf nachten achter elkaar doen, krankzinnig.”

Toch was hij meteen verkocht toen zijn voormalige KRO-NCRV hoofdredacteur Hans Ganzevoort hem vroeg. “Ik doe het graag voor hem. Dat doe je soms, als iemand zo’n vertrouwen in je uitspreekt. Hans overleed drie maanden geleden, maar ik had het ervoor al toegezegd.”

Bron: NPO Radio 1/AD/BM

Bericht delen