Kees Boonman weg bij AVROTROS
Dinsdag 16 januari 2018

Kees Boonman weg bij AVROTROS

Kees Boonman (63) presenteert zaterdag voor het laatst het politieke radioprogramma Kamerbreed. Wat hij gaat doen, is nog niet bekend. Het was al langer bekend dat er op zaterdag, in plaats van Kamerbreed, een talkshow op NPO Radio 1 komt. Dit programma is ook van AVROTROS, Jort Kelder gaat het presenteren. 

Boonman: “Voor volgend jaar is nog onduidelijk wat ik ga doen. Dat zal niet iets bij AVROTROS zijn. Maar er is goed over gepraat, zonder chagrijn. De wereld ligt open. EenVandaag gaat wel volgens afspraak elke dag een half uur aan politiek besteden. Het krijgt een ander karakter dan Kamerbreed, iedereen doet zijn best er iets moois van te maken”.

Kamerbreed was volgens Boonman “Een enclave van slow journalism in een tijd waarin het gemiddelde antwoord de 15 seconden niet mag overschrijden”. Ook aan politici is het volgens hem moeilijk uit te leggen dat een programma als Kamerbreed niet kan bestaan. “Het is de NPO die dit samen met AVROTROS heeft besloten. Het is niet anders. Soms moet je ook veranderen of vernieuwen. Ik zeg wel: er is behoefte aan diepgravende gesprekken die niet onderbroken worden door een plaat. Politici heb ik met verbazing over het besluit horen spreken. Ze zijn ook hun moment kwijt.”

Eerder verhuisde het programma van 11.00 uur naar 13.00 uur. Dat kostte volgens Boonman 85.000 luisteraars. Maar volgens hem waren er nog steeds meer dan 100.000 luisteraars over. “Dat is meer dan sommige dagbladen in Nederland als lezers hebben.” Zaterdag presenteert hij Kamerbreed voor de laatste keer, met als hoofdgast premier Mark Rutte. Daarna volgen nog twee uitzendingen met vervangende presentatoren. Op 30 december is de laatste uitzending.

Bron: NOS/BM

Bericht delen