Article header image

Juryberaad Marconi Awards

Eigenlijk is het jammer dat ze maar eens per jaar samenkomen. Het bonte gezelschap dat de jury van de Marconi Awards vormt, geniet zichtbaar van de discussies over de prestaties van zenders en radiotalenten van de toekomst. Hoe vaak gebeurt het dat presentatoren van Radio 4 of BNR hun licht laten schijnen op de programma’s bij 538? Of andersom?

Broadcast Magazine zag zijn kans schoon en stapte binnen bij de beraadslagingen. In het decembernummer is de weerslag daarvan te lezen. Een klein citaat: ‘Hoewel de stemronde overbodig lijkt, worden netjes alle stembriefjes ingevuld, verzameld en geteld. Ruud de Wild kijkt verbaasd: “Dus het gaat echt allemaal eerlijk in zo’n jury?” De voorzitter negeert hem en vat samen: de nominaties gaan naar Radio 2, 538 en naar 100%NL’.

Er is maar één prijs die tijdens het Radiogala van het Jaar op 19 januari in theater Gooiland in Hilversum zelf bekend wordt gemaakt: de Marconi Impact Award. Geen nominaties, geen tipjes van de sluier, alleen een strenge blik naar de verslaggever dat niets over deze prijs vroegtijdig aan de openbaarheid mag worden prijsgegeven…

Nog geen abonnee van Broadcast Magazine. Klik hier en maak gebruik van de speciale aanbieding.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen