Dinsdag 16 januari 2018

Jury Philip Bloemendal Prijs bekend

De jury voor de Philip Bloemendal Prijs 2012 is bekend gemaakt. Naast juryvoorzitter Frits Spits maken columniste Aaf Brandt Corstius, RTL nieuwslezeres Suzanne Bosman, Tim Overdiek van de NOS en de winnaar van 2010 Ajouad el-Miloudi (KRO/BNN) deel uit van de jury.

De Stichting Philip Bloemendal Fonds, opgericht in november 2001, heeft zich met deze tweejaarlijkse stimuleringsprijs ten doel gesteld het doorgeven van kwaliteitsbesef aan nieuwe generaties journalistieke presentatoren. Effectief en zorgvuldig taalgebruik is hierbij een belangrijk criterium. Dit ter nagedachtenis aan Philip Bloemendal, de in 1999 overleden legendarische commentator van het Polygoon bioscoopjournaal.

In december 2011 gingen het Philip Bloemendal Fonds en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een samenwerking aan, om het voortbestaan van de talentprijs te garanderen.

Op 13 december 2012 wordt de prijs uitgereikt bij Beeld en Geluid in Hilversum. De winnaar ontvangt een glazen kunstwerk en een geldprijs die hij of zij kan besteden aan een opleiding, om zich in het vakgebied verder te bekwamen. De procedure van de aanmelding wordt rond de zomer 2012 bekend gemaakt via de website www.bloemendal.info. Hierop komt een aanmeldingsformulier te staan. Kandidaten kunnen zichzelf aanmelden, maar dat mag ook door derden gebeuren.

Bron: Beeld en Geluid

Bericht delen