Journalist Max van Weezel overleden
donderdag 11 april 2019

Journalist Max van Weezel overleden

Journalist Max van Weezel is donderdagochtend op 67-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn vrouw, journalist Anet Bleich, aan de NOS laten weten.

Van Weezel werkte jarenlang als parlementair journalist. Hij volgde meer dan veertig jaar de journalistiek in en rond het Binnenhof. Van Weezel begon zijn journalistieke carrière bij het weekblad Vrij Nederland. Bij de NOS presenteerde hij Met het Oog op Morgen.

Van Weezel was al langere tijd ziek. Vorig jaar werd er bij hem alvleesklierkanker geconstateerd. In Het Marathoninterview op NPO Radio 1 – in december 2018 – vertelde hij dat zijn levensverwachting was geslonken tot enkele maanden. En hij voegde eraan toe dat hij “in het harnas wilde sterven”. Dat harnas was voor hem onder meer de studio van NPO Radio 1 waar hij zich als een vis in het water voelde. “Die presentatiestoelen in de radiostudio’s zijn mijn lievelingsplekken in de wereld.”

NPO 2 herhaalt donderdag 11 april om 23.05 uur de documentaire die Omroep MAX eind vorig jaar over hem maakte. Dat heeft de omroep laten weten. MAX zette Dionne Stax in om Van Weezel in een bijzondere setting te ondervragen over zijn werk, leven en de politiek van de afgelopen decennia.

Bron: NOS/BM

Bericht delen