dinsdag 16 januari 2018

Jonge radiomakers gezocht voor NTR Radioprijs

De NTR is voor de jaarlijkse NTR Radioprijs op zoek naar het meest onderscheidende jonge radiotalent van de lage landen, met of zonder journalistieke of artistieke opleiding. De aanmoedigingsprijs wordt uitgereikt op 30 augustus.

Radiotalent kan zich hier aanmelden. Een onafhankelijke vakjury kiest uit alle inzendingen tien programma’s. De genomineerde inzendingen zijn in augustus vijf zondagen lang te beluisteren in Radio Doc van 21.00 tot 22.00 uur op NPO Radio 1 en via Facebook.

Inzendingen hoeven niet aan een bepaalde vorm te voldoen. Het kan een documentaire, klankbeeld, hoorspel, reportage, nieuwsitem, dramaproductie of portret zijn. Ook wat betreft de inhoud en lengte zijn er geen beperkingen. Het onderwerp kan cultureel, journalistiek of politiek zijn, luchtig of serieus van toon. Zolang het maar een eigen stempel draagt.

De winnaars van de eerste en tweede prijs mogen kiezen uit één van de volgende prijzen: een montagecursus, professionele opnameapparatuur of een bezoek aan het internationale radiofestival Prix Europa in Berlijn. Er is ook een publieksprijs. Die wordt uitgereikt aan het programma dat de meeste likes op Facebook krijgt.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen